Amsterdam viert landstitel met vuurwerk en vlaggen

Er hing een gemoedelijke sfeer onder de vele honderden fans die zich verzameld hadden. Terwijl er leuzen gescandeerd werden zoals “Wij zijn Ajax, wij zijn kampioen” werd er flink gedanst en gesprongen. Volgens de politie verliep alles rustig.

Het feestje zat er aan te komen. Na het verlies van PSV afgelopen zondag bij AZ was de race om de titel eigenlijk al gelopen. Door de winst van 4-1 in Doetinchem tegen De Graafschap woensdagavond won Ajax het kampioenschap uiteindelijk met drie punten verschil. Het is de eerste titel sinds 2014.

Huldiging

Bij de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam werd de spelersbus van Ajax opgewacht door enthousiaste fans voor een officieuze huldiging. Onderweg werden de spelers al op bruggen over de snelweg toegejuicht met vlaggen en vuurwerk door uitzinnige voetbalfans.

Het echte feest vindt donderdagmiddag plaats op het Museumplein in de hoofdstad. De gemeente rekent dan op vele duizenden bezoekers. Deze viering van het landskampioenschap begint om 16.00 uur en is om 17.30 uur afgelopen.

Musea dicht

Het is voor het eerst sinds 2011 dat de huldiging weer plaatsvindt op het Museumplein. Omdat de huldiging in 2011 ontaarde in rellen werden de huldigingen van Ajax daarna bij de Johan Cruijff Arena gehouden. De stad verwacht echter dat de huldiging morgen wel goed zal verlopen en dat het een mooi feest wordt.

De grote musea rond het Museumplein zijn optimistisch, maar voorzichtig. Het Rijksmuseum blijft open, maar het Van Gogh Museum gaat al in het begin van de middag dicht. Het Stedelijk Museum blijft vandaag de hele dag gesloten. Bij de huldiging in 2011 liep het museum voor vier ton schade op.

https://www.rtlnieuws.nl/sport/voetbal/artikel/4713596/amsterdam-viert-landstitel-met-vuurwerk-en-vlaggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *