Beatrix steunt vrijwilligers en leraren voeren actie op Malieveld

Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Vrijdag 15 maart: prinses Beatrix zet zich in voor vrijwilligers, leraren voeren actie op het Malieveld en twee dodelijke aanslagen in Nieuw-Zeeland.

De Nieuw-Zeelandse stad Christchurch is opgeschrikt door twee schietpartijen in moskeeën. Naast tientallen doden zijn door de aanslagen ook tientallen gewonden gevallen. (Foto: EPA)

De politie heeft in Christchurch drie verdachten opgepakt. Een 28-jarige man wordt verdacht van moord. Het is nog onduidelijk wat voor rol de twee anderen hebben gespeeld. (Foto: AFP)

Een groep konikpaarden in de Oostvaardersplassen wordt op transport gezet. De dieren vertrekken naar Spanje, waar ze in een natuurgebied met Schotse hooglanders weer worden vrijgelaten. (Foto: ANP)

Prinses Beatrix en prins Constantijn dragen hun steentje bij op de nationale vrijwilligersdag van NLDoet. In Huizen hielpen ze vrijwilligers van de Stichting Instrumentendepot Leerorkest. (Foto: ANP)

Vele duizenden kinderen in onder meer Duitsland, Italië en België zijn de straten op gegaan om maatregelen tegen klimaatverandering te eisen. De acties van ‘klimaatspijbelaars’ breidt uit naar steeds meer landen. (Foto: AFP)

De Indonesische oproerpolitie voert bij het pand van de nationale kiescommissie een veiligheidsoefening uit in aanloop naar de verkiezingen. Op 17 april wordt zowel een parlement als president gekozen. (Foto: EPA)

De Soyuz-capsule is gekoppeld aan het International Space Station (ISS). Aan boord zaten de Amerikaanse astronauten Nick Hague en Christina Koch en de Rus Aleksey Ovchinin. Zij werden bij aankomst hartelijk verwelkomd.

Tienduizenden stakende leraren voeren actie op het Haagse Malieveld. Ze eisen extra geld voor het onderwijs, zodat onder meer het lerarentekort wordt aangepakt. (Foto: ANP)

Een jonge ijsbeer in de Berlijnse dierentuin verlaat voor het eerst het binnenverblijf met haar moeder Tonia. Het meisje werd op 1 december geboren. (Foto: AFP)

https://www.nu.nl/algemeen/5792034/beatrix-steunt-vrijwilligers-en-leraren-voeren-actie-op-malieveld.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *