Bizar: zwijn aangespoeld op strand Katwijk

Anja Hendriks loopt nietsvermoedend met haar hond over het strand, als ze het dier ziet liggen. “Eerst dacht ik dat het misschien een zeehond was”, vertelt ze. “Van dichtbij zag ik dat het een wild zwijn was.”

Omdat ze vindt dat het dier er niet zomaar kan blijven liggen, belt Anja de politie. “Die verbonden me door met de dierenambulance. Die zouden hem komen ophalen.” Maar uiteindelijk wordt het dier daarvoor al meegenomen door een shovel die op het strand zand aan het schuiven is. “Die hadden ook nog nooit van zoiets gehoord.”

‘Grapje’

Hoe het dier in het water terecht is gekomen, is een raadsel. Bij de dierenambulance keken ze dan ook raar op toen de melding binnenkwam. “In al die jaren heb ik echt nog nooit zoiets gehoord”, zegt een medewerker.

Volgens een woordvoerder van Staatsbosbeheer komen zwijnen eigenlijk niet voor in het gebied. “Het zou kunnen dat iemand heeft geprobeerd een grapje uit te halen door het dier daar neer te leggen. Dat hebben we wel vaker gezien, met een dode vos die op Texel was neergelegd bijvoorbeeld.”

https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/4643731/zwijn-aangespoeld-op-strand-katwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *