De Boer wint Campeonus Cup en heeft eerste grote prijs met Atlanta United binnen

Frank de Boer heeft zijn eerste prijs met Atlanta United in de wacht gesleept. Zijn team won woensdagavond (lokale tijd) met 3-2 van Club América in de finale van de Campeones Cup, waarin de winnaar van het Mexicaanse toernooi Campeón de Campeones het opneemt tegen de kampioen van de VS.

De ploeg van De Boer ging uitstekend van start en nam in de vijfde minuut de leiding via Emerson Hyndman. Ex-Vitesse speler Renato Ibarra bracht de Mexicanen kort daarna op gelijke hoogte.

Atlanta grossierde in balbezit maar wist niet tot veel kansen te komen in de eerste helft. In het tweede deel van de wedstrijd moest het team van De Boer veerkracht tonen nadat Roger Martinez voor de 1-2 had gezorgd. De achterstand werd in een tijdsbestek van vijf minuten ongedaan gemaakt door goals van Jeff Larentowicz en clubtopscoorder Josef Martinez. Laatstgenoemde benutte een strafschop.

Een rode kaart voor Bruno Valdez hielp Atlanta verder in het zadel, waarna de ploeg van De Boer het numerieke overtal rustig uitspeelde.

De Boer is in de race om nog meer prijzen te pakken. Zijn team staat bovenaan in de Eastern Conference en speelt op 28 augustus nog de Amerikaanse bekerfinale tegen Minnesota FC.

https://www.nu.nl/voetbal/5978776/de-boer-wint-campeonus-cup-en-heeft-eerste-grote-prijs-met-atlanta-united-binnen.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *