Deelname Dumoulin aan Tour de France onzeker: ‘Heeft nu niet zoveel zin’

Dumoulin kwam in de eerste week van de Giro d’Italia hard ten val. Een maand later laat zijn vorm nog altijd te wensen over. “Het is de afgelopen weken verbeterd, maar het gaat mij nog niet snel genoeg”, zegt hij tegen de krant. “Ik hoop dat het eens mijn kant op komt, maar dat lukt de laatste maanden even niet.”

De kopman van Team Sunweb werd gisteren derde in de tijdrit van het Critérium du Dauphiné. “Ik zou hier in de vorm willen zijn dat ik kan koersen en winnen, maar dat ben ik niet. Ik weet waarom en ik weet dat ik niet meer moet verwachten. Dit is wat het is”, reageerde Dumoulin teleurgesteld na afloop.

Froome geblesseerd

Chris Froome, een belangrijke concurrent van Dumoulin, doet in ieder geval niet mee aan de Tour. De 34-jarige Brit van Team Ineos kwam gisteren zwaar ten val tijdens de verkenning van de tijdrit in het Critérium du Dauphiné. 

Froome won de Tour in 2013, 2015, 2016 en 2017 en wilde een poging wagen om zich in het rijtje te voegen van renners die de Ronde van Frankrijk vijf keer hebben gewonnen. Dat zijn de Belg Eddy Merckx, de Fransen Bernard Hinault en Jacques Anquetil en de Spanjaard Miguel Indurain.

https://www.rtlnieuws.nl/sport/algemeen/artikel/4744946/tom-dumoulin-tour-de-france-deelname-ronde-frankrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *