Dit is de mooiste hond van Gelderland

Senna is eigendom van Inge van Teeffelen uit Beneden-Leeuwen. Ze is niet zomaar een hond, de tien maanden oude labrador retriever wordt door haar eigen bazin opgeleid tot hulphond. Dit gebeurt samen met Hondenadviesbureau Jacqueline uit Dodewaard.

‘Ik zit in een rolstoel’, legt Inge (26) uit. ‘Senna wordt mijn tweede hond, de eerste heeft de opleiding tot hulphond niet afgemaakt. Maar met Senna gaat het de goede kant op.’

Frank van Dijk sprak met Inge op Radio Gelderland:

Als Senna later groot is, moet ze het leven van Inge een stuk aangenamer maken. ‘Ze moet bijvoorbeeld voor mij dingen oprapen die ik laat vallen en de deur open en dicht doen’, zegt de eigenaresse.

Eerst internetverkiezing

De vrouw uit Beneden-Leeuwen meldde Senna zelf aan voor de Mooiste hond van Nederland. Deze wedstrijd, voor de derde keer georganiseerd, begint als een internetverkiezing waarbij deelnemers zoveel mogelijk stemmen moeten vergaren. Dat kon tot begin deze week, nu wordt het menens met de provinciale winnaars die op 5 mei in Beekse Bergen in Hilvarenbeek de degens kruisen.

‘Ik heb via Whatsappjes en Facebook familie, vrienden en collega’s gevraagd op mij te stemmen en het waren er bijna vijfhonderd! Ik en Senna hadden de meeste stemmen van alle deelnemers’, zegt Inge opgetogen.

Zie ook: Zo ziet de loopbaan van een hulphond eruit

Jury wijst de winnaar aan

Maar al die stemmen tellen op 5 mei niet, want een jury bepaalt welke hond de mooiste viervoeter van Nederland wordt. Inge: ‘Die jury kijkt bijvoorbeeld naar de band tussen de hond en het baasje en naar het karakter van de hond.’

Intussen blijven Inge en haar trainster hond Senna trainen, totdat de labrador retriever in staat is haar werk te doen. ‘Geen idee hoelang dat nog duurt, we volgen geen officieel traject’, zegt Inge. ‘Senna woont nu nog bij mijn ouders. Elke keer als ik daar ben, is ze blij en komt ze bij mij me zitten.

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2401894/Dit-is-de-mooiste-hond-van-Gelderland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *