Edisons uitgereikt: Nielson twee beeldjes, Ilse de Lange geroemd om oeuvre

Dat nummer had volgens de jury “het vermogen zich in je brein te nestelen door die éne zin”. “Heel erg bedankt voor deze fijne prijs”, riep de zanger na het behalen van die tweede Edison. 

Ilse DeLange geroemd om oeuvre

Ilse DeLange ging naar huis met de oeuvreprijs, omdat ze volgens de jury in de afgelopen twintig jaar een ‘ijzersterk en samenhangend oeuvre heeft opgebouwd dat in de Nederlandse popgeschiedenis op bijzondere hoogte staat’.

Andere winnaars waren Douwe Bob, die een Edison in de wacht sleepte in de categorie Pop en DeWolff die een prijs kreeg voor beste rockact. Zangeres Davina Michelle won de Edison voor beste nieuwkomer van 2018 en Wende Snijders werd beloond voor beste album met Mens.

Hazes heeft beste Hollandse album

Verder streek Frenna met de eer in de categorie Hiphop en riep de jury San Holo uit tot winnaar in de categorie Dance. MY BABY eindigde op de eerste plek bij Alternative en André Hazes kreeg een Edison voor zijn album in de categorie Hollands. Zwart Licht, ft. Ray Fuego en regisseur Daniël Adjei maakten volgens de jury de beste videoclip.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4606496/edisons-uitgereikt-nielson-twee-beeldjes-ilse-de-lange-geroemd-om

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *