Huilen: Gepeste vioolspeler viral na optreden AGT

De elfjarige Tyler zette een heel emotioneel optreden neer tijdens America’s Got Talent. De vioolspeler uit North Carolina speelde Stronger van Kelly Clarkson en vertelde over zijn heftige verleden. Op vierjarige leeftijd werd er geconstateerd dat hij leukemie had en om dat een beetje te kunnen vergeten, begon hij op zevenjarige leeftijd met vioolspelen. “Ik begreep niet waarom hij dat wilde doen. Niemand in onze familie speelt een instrument”, vertelt de moeder van Tyler. 

Tyler kreeg zijn zelfvertrouwen weer terug door de viool. “Toen ik mijn haar verloor, was ik heel verdrietig en schaamde ik me enorm toen ik terugging naar school”, vertelt de elfjarige openhartig. “Ze pestten me, omdat ik anders was. Ze verzonnen dat mijn kanker besmettelijk was.” Hij werd weer gelukkig door de gratis vioollessen die de school aanbood. “Ik dacht: ‘O mijn god, ik heb mijn zoon terug'”, vertelt Tyler’s moeder. “Ik wilde niet meer het kind met kanker zijn. Dus nu ben ik het kind met de viool”, aldus Tyler. 

Bovendien is Tyler niet de enige die gelukkig wordt als hij viool speelt, de jury werd dat ook. Simon Cowell, Howie Mandel, Gabrielle Union en Julianne Hough waren diep onder de indruk van het optreden van de elfjarige. Vooral Simon kon het niet geloven. “Je bent een buitengewone jongeman”, vertelt hij aan Tyler. “Je bent zo getalenteerd, hebt zoveel persoonlijkheid en ik wil graag wat zeggen tegen die pestkoppen…” Vervolgens drukt hij de Golden Buzzer in, het hoogst haalbare voor iemand die auditeert, omdat je dan gelijk door bent naar de live shows. 

Het kwam als een enorme verrassing voor Tyler, zijn moeder en het publiek. Ook de juryleden pinkten een traantje weg bij het zien van Tylers reactie en het publiek gaf hem een staande ovatie. “Ik ben heel trots op mezelf en ik ben heel blij”, reageert de vioolspeler. 

https://www.rtlnieuws.nl/entertainment/artikel/4745001/huilen-gepeste-vioolspeler-viral-na-optreden-agt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *