Met Ajax mee door Europa, nu op het Museumplein: ‘Wat een topseizoen’

Zondag vierden ze het kampioenschap met de spelers al bij de Arena, omdat het toen eigenlijk al beslist was. “Dat was een mooi feest, maar op een gegeven moment moesten we naar huis. Op het station in Eindhoven moesten we overstappen en toen werd het opeens zwart”, zegt Simone.

“Wij hadden onze jas dichtgedaan zodat mensen ons Ajax-shirt niet zagen, maar Roy had zijn jas open. Toen kwam er opeens een gast aangerend die hem wilde slaan. Gelukkig raakte hij hem niet hard en konden we er snel tussenkomen.”

‘Wij zijn de beste’

Na de winst van gisteren tegen De Graafschap is de sfeer weer beter. Onderweg naar het Museumplein steekt een groepje dat voor ze loopt een fakkel aan. Roy zwaait met zijn enorme vlaggen en er wordt gezongen: “Wij zijn Ajax, wij zijn de beste!” Om 13.45 uur is de groep bij het Museumplein. Een beveiliger zegt dat stokken niet naar binnen mogen. Dat levert een probleem op met de vlag. Het lukt Roy toch om hem naar binnen te krijgen.

“Het was een speciaal seizoen. We hebben de 34ste titel gepakt en dat was het rugnummer van Nouri.” Het komende seizoen ziet hij ook wel zitten, ondanks dat Frenkie de Jong weggaat en Donny van Beek misschien ook vertrekt. De nieuwe seizoenskaart hebben ze ook al gekocht. Maar nu eerst de huldiging. “Dat wordt een mooie feestje.” En dan? “Dan gaan we sowieso naar het Leidseplein en dan zien we wel verder. Morgen moet ik werken, maar dat kom wel goed”, lacht hij.

http://feeds.nos.nl/~r/nosnieuwsbinnenland/~3/G57Aajq22SA/2285015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *