‘Multimiljonair Epstein wilde twee getuigen omkopen voor 350.000 dollar’

De Amerikaanse multimiljonair Jeffrey Epstein zou twee potentiële getuigen hebben willen omkopen, die meer zouden weten over de beschuldiging dat hij eind vorig jaar twee minderjarigen seksueel heeft misbruikt. Die nieuwe beschuldiging hoorde Epstein vrijdag in de rechtbank uitgesproken worden.

De multimiljonair, die rijk werd als investeerder, zou het tweetal ruim 350.000 dollar hebben gegeven, omgerekend zo’n 310.000 euro.

De 66-jarige Epstein ligt sinds enkele weken weer onder vuur voor misbruikschandalen uit het verleden. Tussen 2002 en 2005 zou hij tientallen minderjarige meisjes naar zijn verschillende huizen hebben laten overvliegen, om daar seks met ze te hebben.

Tien jaar geleden ontliep hij daarvoor nog een mogelijke levenslange celstraf, door een omstreden deal die hij maakte met de openbaar aanklager in Florida toentertijd, Alexander Acosta. Epstein zat uiteindelijk maar dertien maanden in de cel.

Acosta diende deze week, als gevolg van de omstreden deal van toen, zijn ontslag in als minister van Werkgelegenheid omdat zijn positie “onhoudbaar was geworden”.

Bij de voormalig zakenman zijn tijdens een huiszoeking honderden tot duizenden naaktfoto’s aangetroffen, vermoedelijk van minderjarige meisjes. Desondanks pleit Epstein dat hij onschuldig is.

https://www.nu.nl/buitenland/5964757/multimiljonair-epstein-wilde-twee-getuigen-omkopen-voor-350000-dollar.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *