Schutter VS opent vuur op agenten, meerdere gewonden

De schietpartij begon toen een narcoticabrigade een bevelschrift bij het appartementencomplex wilde uitdelen. Een schutter zou vervolgens het vuur hebben geopend. Meer dan vijftig politiewagens meldden zich in de wijk Tioga-Nicetown in het noorden van de stad. Op helikopterbeelden was te zien hoe agenten zich voor het gebouw schuilhielden achter geparkeerde auto’s. 

Oorlogsgebied

Zes agenten werden verwond maar zijn volgens een woordvoerder van de politie niet in levensgevaar. Via het Twitteraccount van de woordvoerder waarschuwt die mensen nadrukkelijk om uit de buurt te blijven. Een buurtbewoonster zei dat ze meer dan honderd schoten had gehoord en dat de wijk op een oorlogsgebied leek. Of de schutter alleen is, is onbekend.  

‘Kom naar buiten!’

Politieagenten probeerden meerdere keren met de schutter te communiceren. “Kom met je handen omhoog naar buiten!” zou geroepen zijn. Vooralsnog blijken de pogingen tevergeefs. Wel zouden vier vrouwen door een politiemacht uit het complex zijn gehaald. Volgens een verslaggever van CNN werden ze ‘zichtbaar ontdaan en huilend’ in veiligheid gebracht.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/4814396/schietpartij-philadelphia-agenten-drugs-zes-gewonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *