Telstar-directeur De Waard mag meedoen aan voorzittersverkiezing KNVB

Pieter de Waard, sinds 2006 algemeen directeur van Telstar, mag op 27 mei meedoen aan de verkiezingen voor een nieuwe voorzitter van de KNVB. De 58-jarige bestuurder heeft voldoende steunbetuigingen binnengehaald.

De Waard had tien steunbetuigingen nodig en kreeg er twaalf. Op 27 mei mogen zestig bondsafgevaardigden (dertig uit het amateurvoetbal en dertig uit het betaald voetbal) stemmen voor een nieuwe KNVB-voorzitter.

De voetbalbond droeg zelf begin deze maand na een unaniem advies van een speciaal ingestelde selectiecommissie Just Spee voor als kandidaat om Michael van Praag op te volgen. De huidige KNVB-voorzitter, die bezig is aan zijn derde en laatste termijn, moet in december aftreden.

De Waard kondigde in maart aan dat hij de nieuwe voorzitter van de KNVB wil worden. Hij wil in die rol vooral opkomen voor de kleinere clubs. “De top, Ajax en PSV met name, krijgt het steeds beter. Voor dat establishment is de laatste jaren goed genoeg gezorgd. Nu zijn de andere clubs aan de beurt”, zei hij tegen de Volkskrant.

De KNVB zette in februari een open vacature uit voor de functie van voorzitter. Zeventig kandidaten meldden zich en de selectiecommissie koos Spee als de beste optie.

Hij werkte als lid van de raad van commissarissen van de Eredivisie Media & Marketing jarenlang samen met de KNVB en was ook bestuurder bij Endemol en Stage entertainment, UNICEF Nederland en het OLVG.

Michael van Praag is sinds augustus 2008 voorzitter van de KNVB. (Foto: ANP)

https://www.nu.nl/voetbal/5895345/telstar-directeur-de-waard-mag-meedoen-aan-voorzittersverkiezing-knvb.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *