Van Gerwen en Van Barneveld onverwacht onderuit in Duitsland

Van Barneveld liep constant achter de feiten aan en verloor met 6-3. De Duitser begon sterk en wist mede dankzij een twaalfdarter op 3-0 te komen. Van Barneveld knokte zich via een 119-finish terug in de wedstrijd om een leg later zelfs terug te breaken: 3-2.

Echter lukte het de vijfvoudig wereldkampioen niet om de stand gelijk te trekken. Eén zwakke score in zijn eigen leg resulteerde erin dat de Duitser het initiatief kon pakken en 4-2 maakte. Bij een stand van 5-2 wist Van Barneveld na twee gemiste matchdarts van Clemens nog 5-3 te maken, maar dit was niks meer dan uitstel van executie, want een leg later was het de Duitser die wedstrijd in het slot gooide.

Van Gerwen

Net zoals vorige week in Las Vegas kende Van Gerwen een goede start, maar verzaakte hij in het restant van de wedstrijd. Van Gerwen brak Schindler direct nadat de Duitser twee darts op de dubbel had gemist en liep uit naar 5-1.

Het vervolg was heel slordig van de Nederlander. Ondanks het mindere spel kreeg Van Gerwen drie pijlen voor de wedstrijd, maar de gegeven mogelijkheden waren niet aan de nummer één van de wereld besteed. Schindler kwam langszij en wist gelijk te maken: 5-5. In de beslissende leg was de Duitser ontketend. ‘The Wall’ ving de leg aan met een 140-score om deze op te volgen met een 180. Uiteindelijk benutte Schindler zijn derde wedstrijdpijl en stuurde hij van Gerwen naar huis.

https://www.rtlnieuws.nl/sport/darts/artikel/4779116/van-gerwen-en-van-barneveld-onverwacht-onderuit-duitsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *