Veelbesproken Kyrgios gediskwalificeerd in Rome voor gooien met stoel

Nick Kyrgios is donderdag gediskwalificeerd bij het graveltoernooi in Rome. De controversiële Australiër verloor zichzelf bij een woede-uitbarsting tijdens zijn tweederondepartij tegen de Noor Casper Ruud en gooide een stoel op de baan.

De 24-jarige Kyrgios werd aan het begin van de derde set gebroken, waarna hij zich beklaagde en wegens zijn taalgebruik voor straf een game moest inleveren. Hij besloot daarop met de stoel te gooien, zijn spullen te pakken en de baan te verlaten.

Het is het zoveelste incident in de loopbaan van Kyrgios, die door zijn gedrag vaak het onderwerp van gesprek is. Eerder op donderdag haalde hij nog het nieuws door Novak Djokovic en Rafael Nadal in een interview te beledigen.

Kyrgios werd aan het begin van zijn loopbaan als groot talent gezien, maar lijkt dat door zijn gedrag niet waar te maken. De Australiër bezet momenteel de 36e plek op de wereldranglijst.

Djokovic, Nadal en Federer verder

Iets eerder op de dag bereikten Djokovic, Nadal en Roger Federer zonder problemen de achtste finales in Rome. Nummer één van de wereld Djokovic was in iets meer dan een uur klaar met Denis Shapovalov, de Canadese nummer 22 van de wereld. Het werd 6-1 en 6-3.

Voor een plek bij de laatste acht neemt viervoudig toernooiwinnaar Djokovic (2008, 2011, 2014 en 2015) het op tegen de Italiaan Marco Cecchinato of de Duitser Philipp Kohlschreiber.

Titelverdediger Nadal had ook weinig moeite om de derde ronde te bereiken. De als tweede geplaatste Spanjaard won tegen Jérémy Chardy in de eerste set alle games en had ook in het tweede bedrijf niks te duchten van de Fransman: 6-0 en 6-1.

Voor een plek bij de laatste acht neemt Nadal het op tegen Nikoloz Basilashvili. De 27-jarige Georgiër rekende in de tweede ronde af met de Serviër Laslo Djere. Nadal won het toernooi in Rome al acht keer.

Federer verslaat Sousa

De 37-jarige Federer had 1 uur en 21 minuten nodig om de zeven jaar jongere Portugees João Sousa te verslaan: 6-4 en 6-3. Federer gaf in de hele wedstrijd zeven breakpoints weg, maar de nummer drie van de wereld wist die allemaal weg te werken.

Federer, die het toernooi in Rome nog nooit won, komt later op donderdag in de achtste finales in actie tegen Borna Coric. De 22-jarige Kroaat rekende in twee sets af met de Engelse qualifier Cameron Norrie.

Net als veel andere tennissers moeten Nadal en Federer twee wedstrijden op één dag spelen. Dat komt doordat alle partijen van woensdag door regenval werden afgelast.

https://www.nu.nl/tennis/5895303/veelbesproken-kyrgios-gediskwalificeerd-in-rome-voor-gooien-met-stoel.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *