Verkeer ondervindt maandagochtend hinder door harde wind

Het onstuimige weer heeft maandagochtend al vroeg voor problemen op de weg gezorgd.

Op de A4 hangt bij de Beneluxtunnel een matrixbord los. De linkertunnelbuis richting het zuiden is dicht. Tussen Rijswijk en Leidschendam hadden automobilisten om 7.00 uur al drie kwartier vertraging door een ongeluk bij het Prins Clausplein.

Op de A29 zijn bomen de weg op gewaaid. Volgens de ANWB is de rechterrijstrook dicht. Op de A2 richting Utrecht ligt bij Vinkeveen verloren lading op de weg. Er zijn drie rijstroken dicht.

KNMI heeft code geel afgegeven vanwege de zware windstoten. In de kustgebieden kan dat tot 100 kilometer per uur gaan. Code geel duurt zeker nog de hele ochtend.

KLM schrapt 72 vluchten door de wind

KLM heeft voor maandag 72 vluchten binnen Europa geannuleerd vanwege de komst van zware windstoten. De vluchten binnen Europa zijn uit voorzorg geannuleerd om de kans te vergroten dat intercontinentale vluchten van KLM wel door kunnen gaan, aldus de woordvoerder.

De Kaagbaan is momenteel dicht voor onderhoudswerkzaamheden, waardoor de luchthaven nog maar vier start- en landingsbanen ter beschikking heeft. Dat gebrek aan capaciteit heeft volgens KLM zeker een rol gespeeld bij het besluit een aantal vluchten te annuleren.

Windstoten tot 90 kilometer per uur voorspeld

Aan de kust en op de Waddeneilanden wordt het mogelijk stormachtig waarbij windstoten van meer dan 100 kilometer per uur kunnen worden gemeten. Ook rond het IJsselmeer zal het naar verwachting harder waaien dan in de rest van het land.

In het zuiden zijn diverse carnavalsoptochten afgezegd of uitgesteld vanwege de harde wind.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/binnenland/5771628/verkeer-ondervindt-maandagochtend-hinder-door-harde-wind.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *