Volleybalsters winnen na vijf nederlagen op rij weer in Nations League

De Nederlandse volleybalsters hebben woensdag na vijf nederlagen op rij weer eens gewonnen in de Nations League. De Dominicaanse Republiek werd in drie sets verslagen.

De setstanden in Stuttgart waren 25-18, 25-21 en 25-19. Oranje had sinds eind mei niet meer gewonnen in het landentoernooi. Het was pas de derde zege in de Nations League.

De Nederlandse vrouwen gingen een dag eerder nog in vijf sets ten onder tegen België. Daarvoor werd achtereenvolgens al verloren van Polen, Italië, China en Japan.

Bondscoach Jamie Morrison deed net als tegen België een beroep op zijn sterkste spelers, onder wie Lonneke Slöetjes, Maret Balkestein-Grothues en Anne Buijs. Zij misten de eerste duels, omdat zij rust kregen en daarna in eigen land trainden.

De equipe staat na elf wedstrijden op de dertiende plaats. De beste vijf landen plaatsen zich voor de finaleronde in het Chinese Nanjing, die volgend jaar wordt gespeeld.

Oranje sluit de vierde speelweek van de Nations League donderdag in Stuttgart af met een partij tegen Duitsland, dat een plek hoger staat in de stand.

https://www.nu.nl/sport-overig/5933862/volleybalsters-winnen-na-vijf-nederlagen-op-rij-weer-in-nations-league.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *