‘Vooral leeftijdsdiscriminatie komt vaker voor bij sollicitaties’

Bij sollicitaties wordt geregeld gediscrimineerd, blijkt uit onderzoek op afdelingen personeelszaken in opdracht van uitzendbureau Unique.

Buitenlands klinkende naam

Leeftijdsdiscriminatie komt relatief vaak voor: vier op de tien ondervraagden hebben weleens iemand niet uitgenodigd omdat een kandidaat bijvoorbeeld te oud was. Ook iemands woonplaats, foto, geslacht en afkomst kunnen van invloed zijn.

Ruim een op de tien van de 620 HR-verantwoordelijken die zijn geraadpleegd, heeft ooit iemand niet op gesprek gevraagd vanwege een buitenlands klinkende naam.

Anonieme cv’s

Unique organiseert voor de tweede keer een ‘Week van het anonieme cv’ voor meer gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Om aandacht te vragen voor discriminatie op basis van persoonsgegevens gaan consultants van het uitzendbureau deze week alleen met anonieme cv’s op pad. 

Daarin staan geen persoonsgegevens van kandidaten. Of dat echt een oplossing is, valt overigens niet te zeggen. De ondervraagden uit het onderzoek reageerden verdeeld op het idee.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4664256/discriminatie-sollicitatie-unique-uitzendbureau-leeftijd-afkomst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *