Zijn deze transfervrije spelers een aanwinst voor de eredivisie?

Wilfried Bony

De Ivoriaanse spits maakte veel indruk bij Vitesse. Nadat Bony in 2013 topscorer werd met 31 doelpunten van de eredivisie, verdiende hij een transfer naar Swansea City. Doordat de sterke spits in anderhalf jaar bij Swansea 39 goals wist te scoren, maakte hij in de winter van 2015 voor maar liefst 32,3 miljoen euro de overstap naar Manchester City. Bij de Engelse topclub wist hij het nooit helemaal waar te maken. Na een verhuurperiode bij Stoke City keerde Bony in 2017 terug bij Swansea. Voordat zijn contract af liep, was de spits vorig seizoen nog op huurbasis actief in Qatar. Nu Bony weer transfervrij is, kan de bonkige spits een echte aanwinst zijn voor de eredivisie.

Douglas

Douglas Franco Teixeira was bij FC Twente achterin een beresterke rots in de branding. De Braziliaanse centrale verdediger kreeg zelfs een Nederlands paspoort, zodat hij opgeroepen kon worden voor Oranje. Douglas trainde wel een keer mee met het Nederlands elftal, maar maakte nooit zijn debuut voor Oranje. Na zijn vertrek uit Enschede in de zomer van 2013, verdween hij enigszins van de radar. Bij Dinamo Moskou, Trabzonspor en Sporting Lissabon wist hij nooit zijn oude niveau uit zijn FC Twente tijd te halen. Met zijn imposante 1,90 m lange lichaam kan de 31-jarige verdediger mogelijk toch nog een versterking zijn voor sommige eredivisie clubs.

Keisuke Honda

Keisuke Honda groeide bij VVV-Venlo uit tot een ware sensatie. De Nederlandse top wist niet toe te slaan, waarna CSKA Moskou in 2010 z’n kans greep en de Japanse middenvelder naar Rusland haalde. Honda had vier jaar later zijn droomtransfer te pakken, toen hij transfervrij overstapte naar AC Milan. Later voetbalde de technische middenvelder nog in Mexico en Australië. Deze zomer keerde  de transfervrije Honda terug bij VVV om fit blijven. ”Ik stuurde VVV een berichtje of ik mee kon komen meetrainen en dat mocht”. De 33-jarige middenvelder heeft al later weten dat hij niet bij VVV zal terugkeren en dat een grote competitie zijn voorkeur heeft. Mocht een transfer uitblijven zal hij voor veel eredivisie clubs een welkome aanwinst zijn.

Michel Vorm

De Oranje-international maakte in de zomer van 2011 de overstap van FC Utrecht naar Swansea City. In de Premier League groeide Vorm uit tot een betrouwbare sluitpost, wat hem drie jaar later een transfer naar Tottenham Hotspur opleverde. In Londen was hij voornamelijk tweede keeper achter Hugo Lloris, maar kwam de doelman toch nog 47 keer in actie voor de Spurs. De 35-jarige Vorm kan met al zijn ervaring een betrouwbare aanwinst zijn voor de eredivisie.

https://www.rtlnieuws.nl/sport/voetbal/artikel/4813176/zijn-deze-transfervrije-spelers-een-aanwinst-voor-de-eredivisie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *